Stichting Doesburgse Muziekcultuur

Concerten in Doesburg Martinikerk en Gasthuiskerk

Nieuwsbrief 2020-12

logostidomu_HSbewerkt-e1436422665615
Beste lezer,

Graag brengen we het concert van 20 september van het ensemble Gut Feelings samen met Siebe Henstra in onze concertserie 2020-2021 nog een keer onder de aandacht. Er zijn nog kaarten te koop!

Enkele praktische zaken
  1. Kaarten alleen te verkrijgen via de link in deze nieuwsbrief of via de link op de website. Dus niet aan de kerk. Voorkom teleurstellingen.
  2. Kijk voor de komende concerten, het programma én de kaartverkoop altijd op onze website stidomu.nl of op onze Facebookpagina
  3. In de ruime Martinikerk kunnen we 80 bezoekers ontvangen.
  4. We houden ons aan de RIVM richtlijnen (uiteraard…) Dus per transactie alleen meerdere toegangsbewijzen als men uit één huishouden komt.
Groet van het bestuur

Het concert

AP2_1886-e-Amara-Sunny-Photos-2013-08-23 4 cellisten

20 september om 15.00 uur - Maritinikerk
Ensemble Gut Feelings


De musici van dit concert zijn
Jan Insinger – cello piccolo
Frank Wakelkamp – cello (piccolo) en viola da gamba
René Berman – cello
Marike Tuin – cello en viola da gamba
Siebe Henstra – klavecimbel

Programma; o.a. werken van Joh.Seb.Bach, William Byrd, Antonio Vivaldi, Domenico Scarlatti.
Toegang € 17,50 en € 15 voor donateurs.

Extra info: geen pauze en duur ongeveer 60 minuten.
Gut-feelings
Gut Feelings
Het Cellokwartet Ensemble Gut Feelings bestaat uit musici die hun sporen verdiend hebben als solist en in bekende ensembles als Het Gelders Orkest, Holland Symfonia, Anima Eterna, Les Musiciens du Louvre en het Combattimento Consort. Voor nog meer variatie in klankkleur werkt het ensemble graag samen met een klavecinist. De gebruikte instrumenten vormen ook een uitdaging: de vier octaven van de cello worden met een vijfde snaar (cello piccolo) nog eens uitgebreid. Voor een totaal andere klankkleur gebruiken de leden van het ensemble ook de viola da gamba. De vakkundigheid en het plezier in het spelen van deze groep blijkt bij het publiek enorm aan te slaan, ook omdat elke speler verhalenderwijs contact legt met het publiek.
Siebe Henstra
Op zijn zestiende bouwde Siebe Henstra zijn eerste klavecimbel. Direct na de middelbare school studeerde hij klavecimbel bij Ton Koopman en Gustav Leonhardt in Amsterdam. Als continuo speler maakt Siebe Henstra deel uit van vele kamermuziekensembles en kamerorkesten, onder meer de Bachsolisten, het Ricercar Consort, het Orkest van de Achttiende Eeuw en La Petite Bande. Hij is vast verbonden aan de Nederlandse Bachvereniging als organist/klavecinist. Siebe is als hoofdvakdocent klavecimbel verbonden aan het Utrechts Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Siebe Henstra woont tegenwoordig in Doesburg.
Graag tot ziens in Doesburg!
Unsubscribe | Manage subscription
Secretariaat: Begoniastraat 33, 6982 CV Doesburg
facebook twitter website 
MailPoet