Stichting Doesburgse Muziekcultuur

Concerten in Doesburg Martinikerk en Gasthuiskerk

Nieuwsbrief 2020-13

logostidomu_HSbewerkt-e1436422665615
Beste lezer,

Op zondag 11 oktober 15.00 uur organiseren we een concert door vijf barokspecialisten. Op het programma staan werken van Telemann, Abel, Molter, Barriere en Händel.

In verband met Corona maatregelen is de kerk ingericht voor 80 bezoekers, die op 1,5 meter afstand en volgens protocol veilig kunnen genieten van mooie barokmuziek in de fraaie Martinikerk.

Groet van het bestuur

Het concert

Telemann horizontaal
Zondag 11 oktober om 15.00 uur -
Grote of Maritinikerk

Concert Rondom Telemann, met de barokspecialisten: Marike Tuin, Anna Lachegyi, Sacha Momertz, Emmanuel Frankenberg en Elise Dupont.

Kaarten zijn uitsluitend te bestellen, via stidomu en kosten 17,50 € (15 € voor donateurs).
Het concert duurt ongeveer 1 uur.

Het programma

RondomTelemann

'
Auf Concertenart ...'

Een concert met muziek van bekende en vergeten barokcomponisten die in de 18e eeuw muziek schreven in een genre waarin de sonate vorm nieuw leven werd ingeblazen in de stijl van de Italiaanse virtuoze concerto’s. Alle instrumenten komen aan de beurt om te schitteren. Als een reactie op de soloconcerten van Vivaldi. Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze wijze van componeren door veel meer voornamelijk Duitse componisten is toegepast dan voorheen werd aangenomen. Een reden te meer om deze muziek aan het publiek te presenteren.

De muziek die ze spelen ziet u op stidomu.nl

StiDoMu

De StiDoMu, die normaal voor een heel seizoen concerten programmeert, kiest er in dit najaar voor in verband met mogelijk steeds veranderende regelgeving rondom Corona, concerten kort tevoren aan te kondigen.
Eerstvolgende concerten zijn gepland op 8 november en 27 december. Zie voor meer informatie stidomu.nl
Enkele praktische zaken
  1. Kaarten alleen te verkrijgen via de link in deze nieuwsbrief of via de link op de website. Dus niet aan de kerk. Voorkom teleurstellingen.
  2. Kijk voor de komende concerten, het programma én de kaartverkoop altijd op onze website stidomu.nl of op onze Facebookpagina
  3. We houden ons aan de RIVM richtlijnen (uiteraard…) Dus per transactie alleen meerdere toegangsbewijzen als men uit één huishouden komt.
Graag tot ziens in Doesburg!
Unsubscribe | Manage subscription
Secretariaat: Begoniastraat 33, 6982 CV Doesburg
facebook twitter website 
MailPoet