Stichting Doesburgse Muziekcultuur

Concerten in Doesburg
Grote of Martinikerk en Gasthuiskerk

Beste muziekliefhebber, graag informeren we u over de zomer-orgelconcerten in de Grote of Martinikerk in Doesburg. Het eerste concert is alweer voorbij; onderaan de nieuwsbrief leest u een impressie van twee bezoekers. Het komende orgelconcert op 29 juli is van Bert den Hertog. In de volgende nieuwsbrief lichten we de concerten van augustus uit. Wilt u niets missen deze zomer, boek dan (alvast) een van onze orgelconcerten!

We maken u attent op onze nieuwe service: het programmaboekje online als bladerboek. Kijk hiervoor op pagina zomeravond-orgelbespelingen.

Donateurs hebben bij ons een streepje voor. Wilt u ook ook donateur worden? Lees dan de info op de pagina donateurs op onze website. We verheugen ons op uw aanwezigheid en begroeten u met veel plezier bij onze concerten in deze prachtige kerk van Doesburg.

Bestuur StiDoMu

De orgelconcerten

Stidomu-aff-orgelserie-2021-jun21Zomeravond-orgelconcerten

op donderdagavonden

om 20.00 uur

in de Grote of Martinikerk Doesburg
De organist en zijn programma

2. Bert den Hertog - foto Koos Schippers

29 juli - Bert den Hertog

Vanaf 1997 tot 2005 studeerde hij
Hoofdvak Orgel bij Ben van Oosten, Bernard Winsemius en Willem Tanke aan het
Rotterdams Conservatorium.

Programma

Flentrop-orgel:
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Preludium und Fuge in D, BWV 532
An Wasserflüssen Babylon, BWV 653

Jean Langlais (1907-1991)
Uit "Ten Pieces": Pasticcio

Walcker-orgel:
Louis Vierne (1870-1837)
Symphonie Nr.4, Op.32:

Impressie over concert Wilbert Berendsen

Op donderdagavond 22 juli 2021 waren we vol verwachting naar de Martinikerk gekomen om het orgelconcert van Wilbert Berendsen bij te wonen. Wilbert gaf een mooie toelichting op het programma en had zijn stukken fraai en afwisselend uitgekozen. De drie orgels lieten zich van hun beste kant horen.

Iedereen heeft zichtbaar genoten en we waren blij dat het applaus alleen aan het einde klonk. Toch weer ruim 60 mensen in de kerk en alles verliep rustig en coronaproof. En wat een goed idee om de stoelen 180 graden te draaien voor het laatste onderdeel op het grote Walcker orgel. Zelf waren we erg onder de indruk van de muziek van Telemann op het ragfijne Freytag kabinetorgel(tje) en de prachtige fuga van Mobach op het grote orgel.
Het smaakt naar meer!

Bert Bomer en Klaas Muller

Kaartverkoop en informatie

Kaartverkoop uitsluitend digitaal via stidomu.nl of ticket boeken. We mogen 85 bezoekers ontvangen. Kijk voor informatie ook op onze website stidomu.nl en onze Facebookpagina
Logo 160bs.
Unsubscribe | Manage subscription
Secretariaat: Kastanjelaan 3, 6955 AM Ellecom
facebook twitter website 
MailPoet