Stichting Doesburgse Muziekcultuur

Concerten in Doesburg
Grote of Martinikerk en Gasthuiskerk

Beste muziekliefhebber, met genoegen sturen we u de uitnodiging voor het concert van zondag 14 november aanstaande. Dan ontvangen we:

LUTHERS BACH ENSEMBLE met de uitvoering FAMOUS CANTATAS o.l.v. Tymen Jan Bronda


We verheugen ons op uw aanwezigheid en begroeten u met veel plezier bij onze concerten in deze prachtige kerk van Doesburg.

Wilt u donateur worden? Donateurs hebben bij ons een streepje voor. Lees de info op de pagina donateurs op onze website.

Bestuur StiDoMu

Het concert

Stidomu-20211114-Bach-Cantatas-flyer-A5-webBACH FAMOUS CANTATAS

door het

Luthers Bach Ensemble
o.l.v. Tymen Jan Bronda

met Kristen Witmer, sopraan; Gerben van der Werf, altus; William Knight, tenor; Marc Pantus, bas


in de Grote of Martinikerk Doesburg

Over Bach Famous Cantatas

Het programma

Wachet auf, ruft uns die Stimme, BWV 140
Herr Christ, der einge Gottessohn, BWV 96
Wachet! betet! betet! wachet!, BWV 70
Bach schreef meer dan 300 vooral kerkelijke cantates (zangstukken) die tijdens de kerkdienst werden gebruikt. Enkele juweeltjes worden door het LBE op indringende wijze vertolkt, zoals ook door hen de afgelopen jaren in de Martinikerk te Doesburg de Matthäus en Johannes Passion werden uitgevoerd: dramatisch en expressief!

Het Luthers Bach Ensemble werd in 2006 opgericht vanuit de wens Bachcantates ten gehore te brengen op basis van de authentieke uitvoeringspraktijk. Het LBE stelt zich ten doel het publiek te betrekken bij de emotionele rijkdom en intense dramatiek van de barokmuziek, bij voorbeeld door scenische uitvoeringen. Dat sluit aan bij de opvattingen uit de tijd van Bach dat muziek via de emotie inzicht verschaft in de essentiële aspecten van het leven.

Concertserie seizoen 2021-2022

Kerst-orgelconcert door Wilbert Berendsen

Op Tweede Kerstdag 26 december speelt Wilbert Berendsen.
Meer info op Kerstconcert. Boeken is nu al mogelijk via onderstaande knop.

Toegangskaarten en meer info

Toegangskaarten zijn digitaal te bestellen via de bestelknop of via onze website www.stidomu.nl. Lukt het u niet om digitaal uw concert te boeken of kunt u niet internetbankieren? We helpen u graag. Mail dan naar secretariaat@stidomu.nl of bel met Reinoud Egberts op 06 5367 1715
Kijk voor informatie over ons en onze concerten ook op onze website StiDoMu.nl en volg ons op Facebook.

Coronatoegangsbewijs
We houden ons aan de regelgeving vanuit de overheid en werken met het coronatoegangsbewijs. Dit betekent dat we bij alle concerten van StiDoMu alleen bezoekers zonder klachten en met een officieel en geldig coronatoegangsbewijs mogen toelaten. Dit coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. De vereiste QR-code kunt u tonen via de app op uw mobiele telefoon of in een uitgeprinte versie.

Zie op www.rijksoverheid.nl voor meer informatie. Bij het tonen van de code mogen wij u ook vragen u te legitimeren via uw ID.
Logo 160bs.
Unsubscribe | Manage subscription
Secretariaat: Kastanjelaan 3, 6955 AM Ellecom
facebook twitter website 
MailPoet