Concerten in Doesburg Martinikerk en Gasthuiskerk

poster Johannes Passion Doesburg klein

Gevraagd: posterlocaties

Wij willen dat zoveel mogelijk mensen deze Johannes Passion ervaren. Wilt u ons meehelpen en deze poster (A4formaat) bij u thuis ophangen?
Stuur dan een bericht naar info@stidomu.nl met uw naam en adres en wij zorgen dat de poster bij u terecht komt!
Alvast bedankt!!

Johannes Passion 2019

Ook dit jaar komt het Luthers Bach Ensemble weer naar Doesburg in de passietijd. Op vrijdagavond 5 april 2019 klinkt Bach’s Johannes Passion in de Martinikerk. Net als vorig jaar bij de Matthaus Passion zorgt het gezelschap uit Groningen onder leiding van Tymen Jan Bronda voor een semi-scenische uitvoering.

Regisseur Marc Pantus: “De Johannespassie is anders dan de Mattheuspassie, waar het lijden van Christus centraal staat. In de Johannespassie wordt veel minder getreurd, het is een grote lofzang op de overwinning van de dood en het leven na de dood. Deze passie is veel dramatischer en theatraler dan de Mattheus. De gang van de dood naar de wederopstanding maakt dat ik in deze semi-scenische versie zoveel mogelijk duisternis zoek in het begin en gaandeweg meer en meer het licht zoek. Met hulp van simpele rekwisieten als kaarsen, zaklampen, lange winterjassen en twee lange en smetteloos witte doeken doen we een poging het stuk zo dichtbij ons als mogelijk te krijgen, en zo normaal als het maar kan om te springen met de universele thema’s in het werk. Het ontroerende en schitterende slotkoraal uit de Johannes is het startsein voor de nieuwe tijd waarin de dood definitief overwonnen is. Alle lampen worden ontstoken en we laten de kerken waar we spelen badend in een verlossend licht.”

Orgelconcert Goede Vrijdag 19 april

Wilbert Berendsen speelt Chemin de la Croix van Marcel Dupré (1886-1971)

Op 19 april (Goede Vrijdag) kunt u om 21.00 uur terecht in de Martinikerk voor een orgelconcert door stadsorganist Wilbert Berendsen. Centraal staat het stuk Chemin de la Croixa Nativité van de Franse componist Marcel Dupré . Het is een zeer indringend werk dat de 14 staties van de Kruisweg verklankt. Het werk is ontstaan uit improvisaties die werden gegeven in 1931 op het Cavaillé Coll-orgel van het conservatorium in Brussel, die na vele verzoeken daartoe, werden uitgewerkt op papier. Sinds 1934 werd het werk jaarlijks gespeeld in St. Sulpice te Parijs, waar Dupré in 1906 op twintigjarige leeftijd organist was geworden.
20180306_wilbertberendsen_klein

Kent u nog meer geïnteresseerden?
Stuur deze nieuwsbrief door!

Mocht u in uw eigen kennissenkring nog mensen weten die op de hoogte willen blijven van ons aanbod, bijvoorbeeld over de aankomende Johannes Passion, dan stellen wij het zeer op prijs als u deze e-mail wilt doorsturen naar uw contacten. Alvast bedankt!

Eerstvolgende concerten

Maria Adriana Collective podiumfoto
Zondag 17 februari, 15.00 uur
Maria Adriana Consort
Gasthuiskerk
MailPoet