Stichting Doesburgse Muziekcultuur

Concerten in Doesburg
Grote of Martinikerk en Gasthuiskerk

Beste muziekliefhebber, dit jaar organiseren we acht zomeravond-orgelconcerten. We informeren u graag over het concert op 26 augustus van Jan Eradus. In september kunt u van de laatste twee concerten genieten, u ontvangt daarover volgende week uitgebreid bericht. U kunt nu al boeken voor alle concerten.

We maken u attent op onze nieuwe service: het programmaboekje online als bladerboek. Kijk hiervoor op pagina zomeravond-orgelbespelingen.

Donateurs hebben bij ons een streepje voor. Wilt u ook ook donateur worden? Lees dan de info op de pagina donateurs op onze website. We verheugen ons op uw aanwezigheid en begroeten u met veel plezier bij onze concerten in deze prachtige kerk van Doesburg.

Bestuur StiDoMu

De orgelconcerten

Stidomu-aff-orgelserie-2021-jun21Zomeravond-orgelconcerten

op donderdagavonden

om 20.00 uur

in de Grote of Martinikerk Doesburg
De organist en zijn programma

6. ErikJan Eradus zww- foto Elina Sviklina

26 augustus - Erik Jan Eradus

Erik Jan Eradus kreeg zijn eerste muzikale vorming aan de Koorschool St. Bavo in Haarlem. Hij studeerde orgel bij o.a. Bernard Bartelink, Jacques van Oortmerssen en Jean Boyer. Erik Jan is sinds 2018 titulair organist van de St. Josephkerk in Haarlem. Daarnaast is hij als organist verbonden aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Hofkerk in Amsterdam en de Cultuurkoepel in Heiloo.

Programma

Walcker-orgel
Max Reger (1873-1916)
Introduction und Passacaglia in d, WoO, Nr.1
Herbert Howells (1892-1983)
Rhapsody in Des, Op.17 Nr.1
Hendrik Andriessen (1892-1981)
Premier Choral
Charles Tournemire (1870-1939)
Uit "L’Orgue Mystique No. 35": Offertoire - "In Assumptione B.M.V."
Erik Jan Eradus
Improvisatie
Naji Hakim (geb. 1955)
Le tombeau d’Olivier Messiaen

De organisten van september

7. Jetty Podt.zww - foto Eut van Berkum

2 september - Jetty Podt

Jetty Podt is stadsorganist van Nijmegen en organist aan de Stevenskerk. Zij bespeelt daar het beroemde König-orgel (1776) en de vier kleinere orgels. Zij maakte cd-opnamen op het König-orgel met werken van Maurice Duruflé, Jan Welmers en Franz Liszt. Deze laatste cd kwam uit 2013 uit en ontving hoge waarderingen in de vakpers.
Lees meer op StidoMu.nl


8. gijs van schoonhoven.psh

9 september - Gijs van Schoonhoven (met film)

Gijs van Schoonhoven (1953) studeerde orgel, kerkmuziek en muziektheorie aan het Arnhems Stedelijk Conservatorium. Docenten waren onder meer Bert Matter en Wim Kloppenburg. Hij is stadsorganist van Enschede en als docent orgel en kerkmuziek verbonden aan het ArtEZ-Conservatorium te Enschede. Daarnaast is Gijs kerkmusicus van het Medisch Spectrum Twente.
Lees meer op StiDoMu.nl
I.v.m. corona zijn wij gehouden aan digitale verkoop van de tickets. Lukt het u niet om digitaal uw concert te boeken of kunt u niet internetbankieren? We helpen u graag. Mail dan naar secretariaat@stidomu.nl of bel met Reinoud Egberts op 06 53 67 17 15

Kaartverkoop digitaal via StiDoMu.nl of ticket boeken. Kijk voor informatie ook op onze website StiDoMu.nl en onze Facebookpagina
Logo 160bs.
Unsubscribe | Manage subscription
Secretariaat: Kastanjelaan 3, 6955 AM Ellecom
facebook twitter website 
MailPoet