Stichting Doesburgse Muziekcultuur

Concerten in Doesburg
Grote of Martinikerk en Gasthuiskerk

Beste muziekliefhebber, dit jaar organiseren we acht zomeravond-orgelconcerten. We informeren u graag over de laatste twee concerten in september: op 2 september speelt Jetty Podt en op 9 september speelt Gijs van Schoonhoven op het orgel bij de film 'Pantserkruiser Potjomkin'.

We maken u attent op onze nieuwe service: het programmaboekje online als bladerboek. Kijk hiervoor op pagina zomeravond-orgelbespelingen.

Donateurs hebben bij ons een streepje voor. Wilt u ook ook donateur worden? Lees dan de info op de pagina donateurs op onze website. We verheugen ons op uw aanwezigheid en begroeten u met veel plezier bij onze concerten in deze prachtige kerk van Doesburg.

Bestuur StiDoMu

De orgelconcerten

Stidomu-aff-orgelserie-2021-jun21Zomeravond-orgelconcerten

op donderdagavonden

om 20.00 uur

in de Grote of Martinikerk Doesburg
De organisten en hun programma

7. Jetty Podt.zww - foto Eut van Berkum

2 september - Jetty Podt

Jetty Podt is stadsorganist van Nijmegen en organist aan de Stevenskerk. Zij bespeelt daar het beroemde König-orgel (1776) en de vier kleinere orgels. Zij maakte cd-opnamen op het König-orgel met werken van Maurice Duruflé, Jan Welmers en Franz Liszt. Deze laatste cd kwam uit 2013 uit en ontving hoge waarderingen in de vakpers.
Lees meer op StidoMu.nl


Het programma

Duitse koraalkunst

Flentrop-orgel
Dietrich Buxtehude (1637-1707)
Passacaglia in d, BuxWV 161

Freytag-orgel
Johann Pachelbel (1653-1706)
Variaties over "Was Gott tut, das ist wohlgetan"

Walcker-orgel
Georg Böhm (1661-1733)
Vater unser im Himmelreich

Franz Liszt (1811-1886)
Gebet

Max Reger (1873-1916)
Vater unser im Himmelreich, Op.67

Johann Sebastian Bach 1685-1750
Préludium und Fuge in a, BWV 543
Herzlich tut mich verlangen, BWV 727

Max Reger (1873-1916)
Herzlich tut mich verlangen, Op.67

Johannes Brahms (1833-1897)
Herzlich tut mich verlangen, Op.122, Nr.10

Felix Mendelssohn Bartoldy (1809-1847)
Sonata, Op.65, No.2
8. gijs van schoonhoven.psh

9 september - Gijs van Schoonhoven met de film
'Pantserkruiser Potjomkin'

Gijs van Schoonhoven (1953) studeerde orgel, kerkmuziek en muziektheorie aan het Arnhems Stedelijk Conservatorium. Docenten waren onder meer Bert Matter en Wim Kloppenburg. Hij is stadsorganist van Enschede en als docent orgel en kerkmuziek verbonden aan het ArtEZ-Conservatorium te Enschede. Daarnaast is Gijs kerkmusicus van het Medisch Spectrum Twente.
Lees meer op StiDoMu.nl

Het programma

Over de film 'Pantserkruiser Potjomkin'
Rusland 1905, de matrozen aan boord van de machtige pantserkruiser Potemkin komen in opstand wanneer zij rot vlees voorgeschoteld krijgen. Onder aanvoering van matroos Vakulinchik groeit de opstand uit tot een muiterij waarbij de Potemkin koers zet naar Odessa. Daar sluit de bevolking zich aan bij de muitende matrozen en besluit het regeringsgebouw te bestormen. Op de trappen bij de haven worden de ongewapende opstandelingen in een ongelijke en bloedige strijd neergeslagen door de regeringstroepen. In een laatste wanhoopspoging vaart de Potemkin nog eenmaal uit om een allesbeslissende slag te leveren met de Russische vloot.
I.v.m. corona zijn wij gehouden aan digitale verkoop van de tickets. Lukt het u niet om digitaal uw concert te boeken of kunt u niet internetbankieren? We helpen u graag. Mail dan naar secretariaat@stidomu.nl of bel met Reinoud Egberts op 06 53 67 17 15

Kaartverkoop digitaal via StiDoMu.nl of ticket boeken. Kijk voor informatie ook op onze website StiDoMu.nl en onze Facebookpagina
Logo 160bs.
Unsubscribe | Manage subscription
Secretariaat: Kastanjelaan 3, 6955 AM Ellecom
facebook twitter website 
MailPoet