Stichting Doesburgse Muziekcultuur

Concerten in Doesburg
Grote of Martinikerk en Gasthuiskerk

Beste muziekliefhebber, dit jaar organiseren we acht zomeravond-orgelconcerten. We informeren u graag over het alweer laatste concert op 9 september, dan speelt Gijs van Schoonhoven op het orgel bij de film 'Pantserkruiser Potjomkin'.
We kijken nu al terug op een mooie concertserie met - ondanks de coronamaatregelen - een zeer aangenaam bezoekersaantal. We wensen u veel plezier met dit laatste orgelconcert en zien u graag terug voor onze winterconcertserie.

We maken u attent op onze nieuwe service: het programmaboekje online als bladerboek. Kijk hiervoor op pagina zomeravond-orgelbespelingen.

Donateurs hebben bij ons een streepje voor. Wilt u ook ook donateur worden? Lees dan de info op de pagina donateurs op onze website. We verheugen ons op uw aanwezigheid en begroeten u met veel plezier bij onze concerten in deze prachtige kerk van Doesburg.

Bestuur StiDoMu

De orgelconcerten

Stidomu-aff-orgelserie-2021-jun21Zomeravond-orgelconcerten

op donderdagavonden

om 20.00 uur

in de Grote of Martinikerk Doesburg
De organist en zijn programma

8. gijs van schoonhoven.psh

9 september - Gijs van Schoonhoven met de film
'Pantserkruiser Potjomkin'

Gijs van Schoonhoven (1953) studeerde orgel, kerkmuziek en muziektheorie aan het Arnhems Stedelijk Conservatorium. Docenten waren onder meer Bert Matter en Wim Kloppenburg. Hij is stadsorganist van Enschede en als docent orgel en kerkmuziek verbonden aan het ArtEZ-Conservatorium te Enschede. Daarnaast is Gijs kerkmusicus van het Medisch Spectrum Twente.
Lees meer op StiDoMu.nl

Het programma

Over de film 'Pantserkruiser Potjomkin'
Rusland 1905, de matrozen aan boord van de machtige pantserkruiser Potemkin komen in opstand wanneer zij rot vlees voorgeschoteld krijgen. Onder aanvoering van matroos Vakulinchik groeit de opstand uit tot een muiterij waarbij de Potemkin koers zet naar Odessa. Daar sluit de bevolking zich aan bij de muitende matrozen en besluit het regeringsgebouw te bestormen. Op de trappen bij de haven worden de ongewapende opstandelingen in een ongelijke en bloedige strijd neergeslagen door de regeringstroepen. In een laatste wanhoopspoging vaart de Potemkin nog eenmaal uit om een allesbeslissende slag te leveren met de Russische vloot.

Concertserie seizoen 2021-2022

Musica Vocale

Het eerste concert in onze serie is op zondag 10 oktober, dan speelt Musica Vocale uit Wageningen in de Martinikerk. Binnenkort vindt u informatie op onze website op de pagina van Musica Vocale.
Boeken is nu al mogelijk via onderstaande knop.
I.v.m. corona zijn wij gehouden aan digitale verkoop van de tickets. Lukt het u niet om digitaal uw concert te boeken of kunt u niet internetbankieren? We helpen u graag. Mail dan naar secretariaat@stidomu.nl of bel met Reinoud Egberts op 06 53 67 17 15
Kaartverkoop digitaal via StiDoMu.nl of ticket boeken. Kijk voor informatie ook op onze website StiDoMu.nl en onze Facebookpagina
Logo 160bs.
Unsubscribe | Manage subscription
Secretariaat: Kastanjelaan 3, 6955 AM Ellecom
facebook twitter website 
MailPoet