Stichting Doesburgse Muziekcultuur

Concerten in Doesburg
Grote of Martinikerk

Matthäus Passion klinkt in Doesburg

Beste muziekliefhebber,
In deze tweede nieuwsbrief vertellen we u meer over Marc Pantus en de wijze waarop hij deze semi-scenische uitvoering heeft geregisseerd. We verheugen ons op dit prachtige concert. Uit de vele aanmeldingen die we al ontvingen, concluderen we dat u er net zo naar uitkijkt als wij.
Graag begroeten we u in onze mooie Grote of Martinikerk!

Reinoud G. Egberts, namens het bestuur StiDoMu
Poste stidomu-matthäuspassion-jpg


Matthäus Passion


Luthers Bach Ensemble

o.l.v. Tymen Jan Bronda
Roder Jongenskoor
Marc Pantus - regie

in de Grote of Martinikerk Doesburg
Zondag 20 maart - 15.00 uur

Marc Pantus

Marc Pantus

Regisseur en zanger Marc Pantus studeerde aanvankelijk Theatervormgeving aan de Rietveld Academie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam, waar hij in 1989 het diploma Audiovisuele vormgeving behaalde. Direct daarna begon hij zijn zangstudie aan het Utrechts Conservatorium en aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daar volgde hij tevens de operaklas en behaalde hij in 1997 het diploma Uitvoerend Musicus. Hij werd geselecteerd voor het Steans Institute for Young Artists in het Ravinia Festival in Chicago (V.S.) waar hij onder andere les kreeg van beroemdheden als Christa Ludwig, Barbara Bonney, Elisabeth Söderström en Roger Vignoles. Marc Pantus combineert zijn kwaliteiten als zanger en vormgever op een unieke aansprekende manier.

Semi-scenische uitvoering

LBE in Doesburg Stephan-Keereweer
Het Luthers Bach Ensemble werd in 2006 opgericht vanuit de wens de muziek van Bach ten gehore te brengen op basis van de authentieke uitvoeringspraktijk. Het LBE stelt zich ten doel het publiek te betrekken bij de emotionele rijkdom en intense dramatiek van de barokmuziek, bij voorbeeld door semi-scenische uitvoeringen. In deze presentatie zijn de solisten en het koor alledaags gekleed; zij zingen alles uit het hoofd. Hierdoor wordt de interactie tussen de zangers onderling en met het publiek voelbaar vele malen groter. Eenvoudige gebaren en bewegingen onderstrepen het drama van de passie.

Toegangskaarten en meer info

Toegangskaarten zijn digitaal te bestellen via de bestelknop of via onze website www.stidomu.nl. Lukt het u niet om digitaal uw concert te boeken of kunt u niet internetbankieren? We helpen u graag. Mail dan naar secretariaat@stidomu.nl of bel met Reinoud Egberts op 06 5367 1715
Kijk voor informatie over ons en onze concerten ook op onze website StiDoMu.nl en volg ons op Facebook.

Wilt u donateur worden? Donateurs hebben bij ons een streepje voor. Lees de info op de pagina donateurs op onze website.

Coronamaatregelen.
Lees op onze website over de coronamaatregelen. We houden ons aan de regelgeving vanuit de overheid. Zie op www.rijksoverheid.nl voor meer informatie.
Logo 160bs.
Unsubscribe | Manage subscription
Secretariaat: Kastanjelaan 3, 6955 AM Ellecom
facebook twitter website 
Email Marketing Powered by MailPoet