logostidomu_HSbewerkt-e1436422665615

Concerten in Doesburg Martinikerk en Gasthuiskerk

20-10
facebook twitter website 

Duitse & Italiaanse barok

Concert door ensemble Mezzo-Divina Insania op zondagmiddag 20 oktober in de Martinikerk.

Het barokensemble Mezzo-Divina Insania is een internationaal ensemble bestaande uit Israëlische en Nederlandse musici die elk een bloeiende internationale carrière hebben. Voor dit concert hebben ze sopraan Lauren Armishaw uitgenodigd.
Samen spelen en zingen ze werken van onder meer Monteverdi, Riccio, Rosemüller en Buxtehude.

Bekijk hier de video met klavecinist Siebe Henstra (Doesburg) die gepassioneerd vertelt over zijn instrumenten en ook enkele fragmenten speelt uit dit concertprogramma!
Op 1 oktober verscheen er een interview met Siebe in De Gelderlander.
siebe

Van cello’s en gamba’s

Op zondagmiddag 17 november nemen cellisten/gambisten Marike Tuin en Marit Broekroelofs het publiek mee in de bijzondere wereld van de basinstrumenten en de ontwikkeling daarvan tot solo- instrumenten. Er is veel interactie met de zaal en ruimte tot vragen stellen. De instrumenten mogen worden bekeken en aangeraakt. Er valt van alles te zien, met uitleg!
Te gast is sopraan Marjon Strijk in het prachtige Lamentio van Fiocco en in cantates van Ferrandini en Monteverdi. Een laagdrempelig en interessant programma met muziek die je weinig hoort.
Marike-Tuin-zw-gamba-kerk1-300x300

De volgende 50 jaar


Sinds de oprichting op 11 maart 1970 op initiatief van de toenmalige cantor-organist van de Grote of Martinikerk Reinoud G. Egberts zijn er door StiDoMu in de afgelopen 50 jaar ruim 700 concerten georganiseerd. Ensembles en musici uit vele delen van de wereld waren te gast in met name de Martinikerk. Ook de orgelserie trekt internationaal aandacht dank zij het unieke Monumentale Walcker-orgel: meer dan 350 concerten met bespelers uit de V.S., Japan, Zuid-Korea en bijna alle landen van Europa.

Mede dankzij de subsidie van de Gemeente Doesburg en de ondersteuning van onze kring van donateurs kon dit alles worden gerealiseerd. Ook de komende jaren is er echter geld nodig, om de hoge kwaliteit van onze concerten te kunnen blijven handhaven zelfs meer dan voorheen. Daarom doen wij een dringend beroep op u om u aan te melden als donateur of als sponsor van bijvoorbeeld de Doesburgse passion-traditie.
facebook twitter website 
MailPoet