logostidomu_HSbewerkt-e1436422665615

Concerten in Doesburg Martinikerk en Gasthuiskerk

(7) Margaretha-Consort

Margaretha Consort in Gasthuiskerk 17 november

Cellisten/gambisten Marike Tuin en Marit Broekroelofs nemen het publiek mee in de bijzondere wereld van de basinstrumenten en de ontwikkeling daarvan tot solo- instrumenten. Er is veel interactie met de zaal en ruimte tot vragen stellen. De instrumenten mogen worden bekeken en aangeraakt. Er valt van alles te zien, met uitleg!
Te gast is sopraan Marjon Strijk in het prachtige Lamentio van Fiocco en in cantates van Ferrandini en Monteverdi. Een laagdrempelig en interessant programma met muziek die je weinig hoort.
soeterbroek_cropped-foto-igor-kleur-11

Duo Soeterbroek-Vos

Op zondag 8 december speelt het duo Lisanne Soeterbroek (viool) en Caspar Vos (piano) de 24 preludes van Stephen Westra. Een kleurrijk geheel: alle majeur- en mineur toonsoorten komen aan bod, maar ook de meest verschillende gemoedstoestanden.

Sfeervol concert 20 oktober

Zondag 20 oktober jl. speelde Ensemble Mezzo-Divina Insania een gevarieerd concertprogramma in de Martinikerk. Klavecinist Siebe Henstra uit Doesburg was ook van de partij en ter kennismaking filmden we bij hem thuis. Bekijk de video waarin Siebe vertelt over zijn bijzondere instrumenten.
facebook twitter website 
MailPoet