Ensemble Armonico Tributo

Ensemble Armonico Tributo


17 juni 2021

NOG 1 KAARTJE!
Barokconcert door Ensemble Armonico Tributo op donderdagavond 19 juni 2021 19.30 uur in de Grote of Martinikerk Doesburg

We hopen en gaan ervan uit dat we eindelijk weer eens van een mooi live concert kunnen genieten! StiDoMu durft het aan nu dit concert te organiseren. Wel onder enig voorbehoud, omdat de regelgeving van de overheid leidend is.

Kaarverkoop
Kaartverkoop uitsluitend digitaal: Koop hier uw ticket

We mogen 50 bezoekers ontvangen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt…..

 

Armonico Tributo
Laura Brüggen, viool 1
Agnieszka Papierska, viool 2
Tom Moonen, altviool
Marike Tuin, viola da gamba
Jan Insinger, cello
Robert Koolstra, klavecimbel

In coronatijd hebben enkele oude muziekspecialisten een nieuw ensemble opgericht: Armonico Tributo. Letterlijk vertaald betekent dit ‘Eerbetoon aan de Harmonie’.
Het doel is om in deze moeilijke tijd samen de passie voor oude muziek te blijven delen. Alle leden van het ensemble hebben gestudeerd aan gerenommeerde conservatoria zoals Den Haag, Amsterdam, Bazel en Londen en spelen in bekende ensembles en orkesten in Nederland en daarbuiten. Het ensemble zet zich in om het publiek kennis te laten maken met meesterwerken die niet zo vaak uitgevoerd worden. Elk concert staan er instrumenten centraal en in dit concert zijn dat de viola da gamba en het klavecimbel.

Op het programma staan twee hele bijzondere werken voor viola da gamba: Telemanns  Ouverture In D groot TWV 55:D6, voor viola da gamba, strijkers en basso continuo en het  Concert in C groot voor viola da gamba en strijkers, door Johann Gottlieb Graun. Het klavecimbel klinkt in Bachs klavecimbelconcert in f klein en tot slot horen we een suite uit Armonico Tributo van Muffat, die eindigt met misschien wel de mooiste Passacaglia uit de muziekgeschiedenis.

Ze spelen voor ons:

  • G.Ph. Telemann (1681-1767): Ouverture in D TWV 55:D6, voor viola da gamba, strijkers en basso continuo
  • Johann Sebastian Bach (1685-1750): Klavecimbelconcert in f, BWV 1056
  • Johann Gottlieb Graun (1702/3-1771): Concert in C voor viola da gamba, strijkers en basso continuo
  • Georg Muffat (1653-1704): Sonate V uit 'Armonico Tributo'

 

 

Volledige kalender bekijken